RSS

Pages

2010. április 8., csütörtök

Tárkonyos csirkeragu leves

Hozzávalók:
csirkemellfilé
vegyes fagyasztott zöldség (borsó, kukorica, brokkoli, karfiol - ki mit szeret)
húsleves kocka
tárkony
fokhagyma (kihagyható)
víz
2 -2,5 dl tejszín
esetleg friss gomba (van hogy kihagyom)


Készítés:
Pici olajon elkezdem a csirkemell kockákat pirítani. Mikor már majdnem teljesen fehér, akkor szórok rá majdnem egy fél marok tárkonyt. Majd felöntöm kb 2dl vízzel, fedő alatt kicsit párolom, Majd a fagyasztott vegyes zöldségből öntök hozzá, és annyi vízzel felengedem, hogy épp ellepje. Bele egy tyúkhusleves kocka. Ha a fagyós zöldségek már puhák, akkor lehet még bele gombát rakni aki akar. Majd végül a 2 - 2,5 dl tejszínt. Azzal még átforralom és kész is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése