RSS

Pages

2010. április 25., vasárnap

Kókuszkocka

Hozzávalók:

Tésztához:
40dkg kristálycukor
2 tojás
4EK méz
6dkg margarin
2dl tej
1KK sütőpor
50dkg liszt

Mázhoz:
25dkg margarin
25 dkg kristálycukor
3EK tej
5EK rum vagy konyak
1EK keserű kakaó
valamint kókuszreszelék a beleforgatáshoz


Először a tésztát összekeverjük egy sűrű, de folyékony masszává a fent leírt sorrendben. Kivajazott (oldalán és alján is) és alján kilisztezett tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük. A késpróba érvényes. Ha már nem ragacsos a tészta belseje, akkor jó. Majd hagyjuk kihűlni, ezt követően felkockázzuk aránylag nagy kockákra.

Ezután elkészítjük a mázat, úgy, hogy az összetevőket egy lábasba öntjük, és gőz felett felfőzzük. Majd a kockákat egyesével beleforgatjuk a csokimázba, és kókuszreszelékbe forgatjuk (tudni kell, hogy elég sok kókuszt felvesz (ha jól emlékszem, egy tepsinyi tésztához úgy 400-500g kókuszreszeléket elhasználtam.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése