RSS

Pages

2010. április 9., péntek

Boszniai tojásleves



Hozzávalók: húsleves alaplé, 2db zöldpaprika, kicsi olaj, fokhagyma, személyenként egy-egy toast pirítós, személyenként egy-egy tükörtojás

Készítés:
Kell egy húsleves alaplé....de elég ha kb 1 liter vizet felforralunk benne egy húsleves kockával (nekem most az a leveskockás, fokhagymás lé van, amiben a borskérges szűz husija párolódott).
Ha ez kész, félretesszük, és egy másik lábasban kicsi olajon felteszünk "pirítani" 2 db zöldpaprikát, amit a félbevágás után csíkokra vágtam (nem túl vékonyra), ehhez teszek egy kis vágott fokhagymát. Ha kellően megpirult, akkor hozzáöntöm a húsleves alaplét. Ezzel kész is. A lényeg a tálalásnál jön! Személyenként egy-egy toast kenyeret pirítok, a tányérba teszem, erre egy-egy tükörtojást teszek, és erre merem rá a forró paprikás levest. Gyors, egyszerű, és számomra nagyon ízletes leves. A pirítós ad neki egy pikáns savanykás ízt!




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése