RSS

Pages

2010. április 9., péntek

Hagymaszósz

Hozzávalók:
2 nagy fej hagyma, vagy 3 kisebb
víz
só, bors
3-4 TK cukor
liszt
tej
ecet

Készítés:
A hagymát nagy darabokba kell vágni, lábasba tenni. Felönteni vízzel hogy épphogy ellepje, só, bors, és kb 3 teáskanál cukor (ízléstől függ hogy több vagy kevesebb). Ezt jól össze kell főzni! Majd mikor a hagyma teljesen puha, akkor csinálni egy sima tejes habarást (csak liszt és tej).....azzal behabarni. Nem olyan nagy gond ha csomós lesz, ugyanis ha rotyog, le kell venni a tűzról, és botmixerrel összeturmixolni...... majd hűlni hagyni, és ha már teljesen kihűlt, akkor kb 2-3 teáskanál ecetet kell belekeverni (ez is ízlés hogy ki mennyit tesz). És tényleg vigyázni kell, hogy ne legyen már meleg, különben (mivel tej van benne) az ecet összetúrósítja....
Sós pirított burgonyával a legfinomabb szerintem, de tálalhatjuk petrezselymes burgonyával vagy burgonya pürével is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése