RSS

Pages

2010. április 8., csütörtök

Krumplis lángos

Ez amolyan "valódi" talponállósban kapható lángos. (Volt szerencsém ilyen helyen is dolgozni egy pár hónapot)

Hozzávalók:
1 kg liszt, 5 dkg élesztő (friss), 2 db kisebb főtt krumpli, vagy 3 kanál krumplipüré por, 2ek só, kb fél liter langyos víz (de amúgy annyi, hogy egy lágyabb tésztát kapjunk)

Készítés:
Az összetevőket jól összedolgozzuk egy homogén tésztává, majd kelni hagyjuk. Azután 10-12 dekás gombócokat formázunk enyhén olajos kézzel, majd picit beolajozott tálcára tesszük, és így gombóc formában is kelesztjük. Majd a wok-ban szoktam olajat hevíteni. Jó forró legyen az olaj....az a próbája, hogy egy csipet tésztát beledobok, és abba a pillanatban fel kell jönnie az olaj tetejére. Ekkor elég meleg az olaj. Majd szintén enyhén olajos kézzel dolgozok. A tésztát megfogom a szélénél, és "forgatom" a kezemben, hogy az önsúlyánál fogva szép kerekre kinyúljon, majd a forró olajba teszem, de rögtön meg is fordítom, így nem hólyagosodik fel a közepe (elvileg - gyakorlat teszi a mestert).

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése