RSS

Pages

2010. április 8., csütörtök

Dobos torta



Tészta: Simán sütök két 6 tojásos kör alakú piskótát.... mind a kettőt 3 lapra vágom szét. Egyik piskótát úgy, hogy legyen egy vastagabb (ez lesz az egész torta alja) és egy nagyon vékony (erre jön majd a cukormáz - a teteje).

Krém: 25 dkg margarin, 3 dkg kakópor (én sima édessel csinálom) 3 dl tej, 25 dkg cukor, 4 dkg vanília puding.
Először is a tejet, cukrot és a pudingot sűrű masszává főzöm (ne forrjon) lassú tűzön kevergetés mellett. Majd egy tepsire terítve hagyom kicsit meghűlni. Egy tálban összekeverem a margarint és a kakaót, majd hozzáadom a kihűlt pudingot. (kicsit turmixgéppel is össze szoktam dolgozni, mert különben elég darabos a puding.
Majd megkenem a lapokat....szépen elosztva a krémet (oldalára is hagyva) de a legfelső vékony félretett piskótára nem rakok.....sőt, még rá sem teszem a többi tetejére azt az egy lapot (arra előbb a máz jön).

Máz: 10dkg cukor. Ezt egyszerűen lassú tűzön keverés mellett felolvasztom... ha már aranybarna, akkor le is emelem a tűzről, és a vékony piskótalapra öntöm ( gyorsan kell dolgozni vele) és vizes széles kézzel elsimítom... majd míg még teljesen meg nem köt gyorsan egy ollóval (könnyebb mint késsel) 8 részre vágom (tényleg gyorsan kell dolgozni, mert ha megköt, akkor törik). majd ráhelyezem a tortára.

Egy nappal a fogyasztás előtt érdemes megcsinálni, mert idő kell hogy összeérjen.

Mellékelek egy képet is (saját készítés) Itt még hűtés előtt van... (és egy-két tető nekem is megtört sajna....na de majd legközelebb már profibban megy. Ja, az oldalát még beszórtam darált dióval (ez elhanyagolható).


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése