RSS

Pages

2010. április 8., csütörtök

Kínai sülttészta

Hozzávalók:
olivaolaj (de jó a sima is), csirkemell filé. De jó a kicsontozott comb is. wok zöldség (ebből azt szoktam venni, amiben bambusz karika, brokkoli, babykukorica van), hagyma, méz, szójaszósz, pici víz, kínai pirított göndör tészta (ez olyan mint ami a gyorslevesekben is van)(4 adagra 4 kockányi - az nálunk egy csomag)

Készítés:
Először a tésztát készítem el. Kicsi sós vízben megfőzöm, majd mikor lecsöpögtettem, egy serpenyőbe teszek olivaolajat, és megpirítom a tésztát....nem kell nagyon ropogósra, de legyen színe. Ezt félrerakom.
Majd a wok-ban kezdek dolgozni. Teszek bele olivaolajat, rá a felkockázott csirkemellfilét, Ha már elszíneződik, egy 5-10mili (nem elírás - szóval nagyon kevés) vizet öntök alá...csak hogy ne égjen le... (végig nagy lángon dolgozok....villanynál 5-6-os fokozaton). Majd a hagymát félbevágom, azután cikkekre, hogy így rétegekre tudjon hullani, ezt is beleteszem, majd a wokzöldég. Aztán egy olyan fél deci vizet öntök alá. Só nem kell, mert a szójaszósz elég sós.... ha a fagyos zöldség kienged, már jó is, nem kell teljesen puhára főzni, az a jó ha ropogós marad egy kicsit a zöldség. Rakok rá kb 1 evőkanál mézet (ízlés szerint lehet többet kevesebbet....szeretjük édeskésebben), majd kb fél deci szójaszószt öntök rá (de megmondom, hogy nem szoktam kimérni. Szép színe legyen, ha túl erőteljesnek érezzük a szójaszósz ízét, tehetünk még kevés vizet és mézet, de ne legyen sok lé....csak 1-2 deci összesen, hogy a tészta fel tudja venni. Ha megfelel az íze, hozzá is keverhetjük a sülttésztát, jól összekeverjük, és fogyasztható.
Jó étvágyat!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése