RSS

Pages

2010. április 12., hétfő

Görög citromos rízsleves

Hozzávalók:
1 liter tyúkhúsleves (kockából is jó)
30g rizs
1 citrom leve
1 egész tojás

bors


Készítés:

A levest forrásig hevítjük, beledobjuk a mosott rizst és mérsékelt tűzön lassú forralással 10-12 percig főzzük ( a rizsnek nem szabad vajpuhára főnie).
Ez idő alatt míg fől, nekiállhatunk a többinek.
Kicsavarjuk az egész citrom levét, és átszűrjük. A tojást habosra felverjük (sárgával együtt). Állandó habverőzés közben vékonyan csorgatva, szinte cseppenként hozzáadjuk a citromlevet a felvert tojáshoz, majd 5-6 evőkanál levest (csak levet).
Lehúzzuk a tűzről a levest ha jó a rizs, a habverőt áttesszük a levesbe, és folytonos habverőzés közben hozzácsorgatjuk a citromos tojáshabot (azért fontos hogy folyton habverőzzünk, hogy a forró leves össze ne kapja a tojást). Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk még. Mi kicsit borsosabban szeretjük. Pikáns savanykás, de ízletes leves.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése