RSS

Pages

2010. április 17., szombat

Borzas csirke



Hozzávalók:
csirkemell filé csíkok
fűszerek (sót, fokhagyma port és grillfűszert tettem rá)
liszt
tojás
2-3 kisebb hámozott nyers krumpli
valamilyen kemény sajt


Készítés:
A csirkemell filét vastagabb csíkokra vágom, majd mindkét oldalát fűszerezem. Ezt követően előkészülök a panírozáshoz. A krumplit lereszelem durva reszelőn, majd hozzáreszelek sajtot az apró lyukú reszelőn. A csirke csíkokat először lisztbe forgatom, majd a tojásba, végül pedig a sajttal összekevert reszelt nyers krumpliba. Az utóbbiba elég akkor forgatni, mikor már forró az olaj, hogy rögtön lehessen beletenni a serpenyőbe. Erre két okból van szükség: 1. ne barnuljon meg a krumpli. 2. ha a krumpli elkezd levet ereszteni, akkor könnyedén lecsúszik a "panír" a húsról. 3-4-es fokozaton sütöttem, tehát ne legyen "tűzforró" az olaj, mert akkor nyers maradhat a hús közepe, a krumplis-sajtos bunda meg megéghet rajta.
Borsós rizibizivel és vörös áfonya lekvárral tálaltam.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése