RSS

Pages

2010. április 8., csütörtök

Hókifli


Hozzávalók:
25 deka liszt
7 deka porcukor
1 vaniliás cukor
1 tojás
20 deka margarin
10 deka darált dió

(Én már rendszerint 4-5 adagot csinálok ebből karácsony előtt. Praktikus,mert 1-2 héttel előbb is el lehet készíteni, és fedeles dobozban eláll sokáig)

Összetevőket jól összedolgozzuk, majd fél órára hűtőbe rakjuk a tésztát. Utána kis kifliket formálunk belőle - én csipkedtem darabokat, és a tenyerem között sodortam (én a nagyon aprókat szeretem), majd lapos tepsiben zsírpapirra rakjuk, és sütőbe tesszük 160 fokon kb 15 percig sütjük (aranybarnára). Miután átsült, még forrón, átszitált vaníliás cukorral összekevert porcukorba forgatjuk!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése