Hozzávalók:
25 deka liszt
7 deka porcukor
1 vaniliás cukor
1 tojás
20 deka margarin
10 deka darált dió
(Én már rendszerint 4-5 adagot csinálok ebből karácsony előtt. Praktikus,mert 1-2 héttel előbb is el lehet készíteni, és fedeles dobozban eláll sokáig)
Összetevőket jól összedolgozzuk, majd fél órára hűtőbe rakjuk a tésztát. Utána kis kifliket formálunk belőle - én csipkedtem darabokat, és a tenyerem között sodortam (én a nagyon aprókat szeretem), majd lapos tepsiben zsírpapirra rakjuk, és sütőbe tesszük 160 fokon kb 15 percig sütjük (aranybarnára). Miután átsült, még forrón, átszitált vaníliás cukorral összekevert porcukorba forgatjuk!
Összetevőket jól összedolgozzuk, majd fél órára hűtőbe rakjuk a tésztát. Utána kis kifliket formálunk belőle - én csipkedtem darabokat, és a tenyerem között sodortam (én a nagyon aprókat szeretem), majd lapos tepsiben zsírpapirra rakjuk, és sütőbe tesszük 160 fokon kb 15 percig sütjük (aranybarnára). Miután átsült, még forrón, átszitált vaníliás cukorral összekevert porcukorba forgatjuk!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése