RSS

Pages

2010. április 16., péntek

"Búcsús" sós perec


Hozzávalók:
1kg liszt
fél l tej
5dkg friss élesztő
2EK cukor
1EK só
1,5 dl étolaj

Elkészítés:
A tejet meglangyítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és az élesztőt, és ezt felfuttatjuk. Majd az összes összetevőt jól összedolgozzuk, bedagasztjuk. Ezután kelesztőtálban duplájára kelesztjük. Ezt követően tetszés szerinti nagyságú pereceket formálunk úgy, hogy egy-egy darab tésztából "kígyót" sodrunk (nem kell lisztes felületen, sőt én egy kicsit még be is nedvesítettem a kezem, így könnyebb volt). Arra ügyeljünk, hogy elég vékonyra sodorjuk, mert sülés közben még legalább a duplájára fog növekedni. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem őket, kellő távolságra egymástól. Majd le kell kenni egy felvert tojással a pereceket, és előmelegített sütőbe 180 fokra tenni. Mikor már kezd barnulni, akkor 3 EK liszt, 1EK só és kevés víz keverékével (kb palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk belőle) meglocsolom a pereceket, és még visszatolom a sütőbe, és készre sütöm!
Jó étvágyat!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése