RSS

Pages

2010. április 8., csütörtök

Gombaragu

Hozzávalók:
olaj, hagyma, gomba, kb 1 dl víz, 2 - 2,5 dl tejszín, leveskocka, só, bors, tárkony, akár bazsalikom is, kicsi fokhagyma (bármelyik fűszer elhanyagolható ízlés szerint)liszt a habaráskor

Készítés:
A hagymát apró kockára vágom, majd olajon megpirítom. Rádobom a gombát (egy fejet 4 darabba vágok), de azt nem hagyom pirulni (mert akkor nagyon összeesik). Öntök rá egy deci vizet, és dobok bele egy leveskockát. Lassú tűzön kicsit főzöm, hogy a gomba puhuljon. Teszek bele tárkonyt vagy bazsalikomot (ki melyiket szereti jobban - vagy mindkettőt). Mikor a gomba már elég puha, felöntöm tejszínnel. Ízlés szerint teszek még sót, borsot. Ezzel is kis tűzön felfőzöm, majd egy evőkanál lisztet elkeverek egy kicsi vízzel csomómentesre, és mikor forr a gombás mártásom, akkor ezzel behabarom. Kész is! Rízzsel tálaltam!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése