Hozzávalók: 8 tojás, 25 dkg porcukor, 3 csomag vaníliás cukor, 25 dkg margarin, 9 púpos evőkanál liszt, 1 liter tej.
Elkészítés: A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a megolvasztott margarint, a lisztet, a tejet, majd a felvert tojásfehérjét.
- Ne lepődjünk meg, hogy szinte egy leves hígságú masszát kapunk.
- Magas falú tepsiben süssük.
- A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük (az oldalát csak vajazzuk).
- 160 fokon egy órát sütjük. A végére egy aranybarna tetőt kell kapjunk....kést nem kell beleszúrni, mert a középső réteg ugyis krém.
- Meg kell várni míg teljesen kihűl.
- Én hűlés után még egy fél literes tejszínt felvertem, bele kicsi zselatin, és rákentem.
- Ne lepődjünk meg, hogy szinte egy leves hígságú masszát kapunk.
- Magas falú tepsiben süssük.
- A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük (az oldalát csak vajazzuk).
- 160 fokon egy órát sütjük. A végére egy aranybarna tetőt kell kapjunk....kést nem kell beleszúrni, mert a középső réteg ugyis krém.
- Meg kell várni míg teljesen kihűl.
- Én hűlés után még egy fél literes tejszínt felvertem, bele kicsi zselatin, és rákentem.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése