RSS

Pages

2010. április 12., hétfő

Barna-fehér kalács





Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 1 kis pohár natúr joghurt
- 1 db tojás
- 1 kk só
- 4 ek cukor
- 5 dkg olvasztott margarin
- 60 dkg kenyérliszt (vagy 40 dkg finom + 20 dkg rétes)
- 1/2 csomag friss élesztő



Elkészítés:
A hozzávalókat dagasztom, majd elfelezem, és az egyik kupacba gyúrok még vízzel elkevert keserű kakaóport. Ezután a kétféle variáció lehetséges.
1. A tésztát egyenként kinyújtom egymásra teszem, (mindegy hogy felülre a fehéret és alulra a barnát vagy fordítva) feltekerem, kelesztem jó 40-50 percet, tojással megkenem, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütöm.

2. A tésztát külön a fehéret is és a barnát is 3-3 részre szedem, "hurkákat" sodrok belőle, és 6-os fonásban összefonom. Majd szintén kelesztem 40-50 percet, megkenem tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütöm. (6-os fonat készítését youtube-ról néztem).

Érdekessége, hogy tésztaként nem kell keleszteni, csak ha már formázva van.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése