RSS

Pages

2010. április 12., hétfő

Spenótos-fetás penne tészta csirkehússal




Hozzávalók:
penne tészta
csirkemell filé
friss bébispenót vagy rendes spenót (úgy 2 marék)
200g fetasajt

bors
tejszín (tészta mennyiségétől függ)


Készítés:
A penne tésztát sós vízben kifőzzük, majd ezt félrerakjuk. A csirkemell filét felkockázzuk, és egy serpenyőben megpirítjuk. Majd sózzuk, borsozzuk. Majd "rátépkedjük" a friss spenótleveleket (nem kell szabályosra összevágni). Mikor a spenót "összefonnyadt", akkor rámorzsoljuk a feta sajtot, ez enyhén ráolvad, de darabos is marad valamennyire. Végül egy kevés tejszínt öntünk rá, majd beleforgatjuk a kifőtt tésztát. Tejszín mennyisége attól függ, mennyire szeretnénk szaftosra. Ízlés szerint fokhagyma is tehető bele.

1 megjegyzés:

Eva Nagy írta...

Sziasztok !
Kipróbáltam es ajánlom mindenkinek aki egy kis különleges ebédel szeretne meglepni a családját !!!☺️

Megjegyzés küldése