RSS

Pages

2010. április 8., csütörtök

Hortobágyi húsos palacsinta

Arányokat nem nagyon tudok... nem szoktam dekára kimérni!

Kockára vágott sertés karajt (vagy valami egyéb szép színhúst - sertés) felrakok olajon és hagymán.... rá piros paprika, majd víz. Só, bors. Egy pörköltet csinálok végülis....
Lehet bele egy paprikát és egy paradicsomot is főzni (frisset).
Mikor kész, akkor minden sűrejét kiszedem (hús, paprika, paradicsom...) Ezeket húsdarálón ledarálom, és egy külön lábasba rakom (a szaftot is megtartom természetesen- abból lesz az öntet a palacsintákra).
A ledarált húshoz visszamerek 2-3 evőkanállal a szaftból, extra sózom, borsozom, és 2-3 evőkanál tejfölt rakok abba is.
Ez lesz a palacsinták tölteléke!

Majd a szósz részt visszaforralom, és egy tejfölös lisztes habarást teszek bele (ne legyen nagyon lisztes - inkább több tejföl legyen benne).

Sütök sima palacsintákat (cukor nélkül). Ezekbe beletöltöm a húsos masszát. Két oldalát picit behajtom a palacsintáknak, és úgy göngyölöm fel.
És tálaláskor a forró szószt ráöntöm!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése