RSS

Pages

2010. április 12., hétfő

Sajtos brokkolikrém leves


Hozzávalók:
fagyasztott vagy friss brokkoli rózsák
2 db közepes méretű krumpli
leveskocka
víz
kevés tej
sajt


Készítés:
A brokkoli rózsákat berakom egy lábasba, majd rakok hozzá 2 db közép méretű hámozott krumplit (ez szaporításnak).
Egy leveskockát szoktam belerakni. Felöntöm vízzel...de nem kell hogy ellepje (nehogy túl híg legyen). Ezt így egybefőzöm. Még mehet bele bors.
Majd ha minden teljesen puha, akkor összeturmixolom. Pici tejet is teszek bele turmixoláskor (ezzel higítom vissza). Majd felkockázok sajtot, és beleteszem, és visszarakom még a tűzre összeforralni (kevergetni kell, mert ilyenkor már hamar odaég). Míg felforralódik, az alatt az idő alatt a sajt is beleolvad valamennyire (de megmarad kis kockáknak).

És már fogyasztható is.... fogyasztáskor lehet még belerakni pirított kenyérkockát is. Vagy simán vajas pirítóssal enni!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése