RSS

Pages

2010. április 12., hétfő

Krumpliágyon sült csuka


Hozzávalók:
1 bőrétől, és fejétől megtisztított csuka
kicsi olaj
só, bors, halfűszer, kevés grillfűszer
krumpli
szalonna, vagy vékonyra szelt bacon szeletek
hagyma
esetleg gomba


Készítés:
A halat megtisztítjuk, kiszedjük a belsőségét, majd jól besózzuk. Teszünk rá halfűszer keveréket is.
Majd a tepsibe először vastagabb szelet krumplikat vágunk, kicsit meglocsoljuk vagy megpermetezzük olajjal. Befűszerezzük sóval és grillfűszerrel, majd hagymát karikázunk rá. Aztán jöhet a gomba is (ez elhanyagolható). Végül beborítjuk bacon vagy szalonna szeletekkel. Végül erre helyezzük rá a befűszerezett csukát (én még az ikrát is köré tettem).
Alufóliával lefedjük a tepsit, és 180 fokon fólia alatt először puhára pároljuk. Majd levesszük a fóliát, és kicsit "megszurkáljuk" a halat, hogy a "víz" kijöhessen belőle, majd fólia nélkül visszatoljuk a sütőbe, és kicsit pirítjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése