RSS

Pages

2012. február 11., szombat

Lime curd házilag

Az előbb említettem a briósos posztban, hogy a briósokat Lime curd-dal töltöttem meg. Én ugyan (idő hiányában) boltban vettem most, de ez a nagyon finom pikáns krém házilag is elkészíthető.

Hozzávalók: 3-4 lime leve, 1-2 lime héja, 20 dkg cukor, 2 nagy tojás, + 2 tojásnak csak a sárgája, csipet só, 10 dkg hideg margarin (vaj).

Készítés: Másfél lime héját lereszeljük, 3 lime levét kifacsarjuk, majd a 20 dkg cukorral, az egész tojásokkal és a + tojássárgákkal és sóval alaposan elkeverjük (ízlés szerint tehetünk még egy fél vagy egy egész lime levét, ki mennyire savanykásan szereti). Lassú tűzön állandó kevergetés mellett puding sűrűségűre főzzük (elég hamar megvan). Ekkor a vajat apró kockákra vágjuk, és csak 1-2 kockánként adjuk hozzá folyamatos keverés közben. Ha egy-egy kocka beleolvad, akkor adjuk hozzá a következőt. Egy selymes krémet kell kapjunk. Mielőtt a briósokba kenjük, hagyjuk kihűlni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése