RSS

Pages

2012. február 22., szerda

Káposztás pogácsa

Ezt a receptet úgy kaptam barátosnémtől. Azonnal megszerettük! Olyan finom a káposztás íz, és nagyon puha. Még másnap is!! (Sajnos sok olyan pogácsarecepttel találkoztam, ami frissen nagyon finom, de másnapra szinte ehetetlen kemény lesz...ez nem olyan!)

Hozzávalók:
kb 1kg reszelt káposzta, 70dkg liszt (bár nekem fevett többet is), 15dkg zsír vagy margarin, 25dkg tejföl, 2,5dkg élesztő, 1dl tej, só, 1kk cukor a tejbe + 1 tojás a kenéshez.

A reszelt káposztát kis olajon sóval, borssal átdinszteljük (csak úgy, mintha káposztástésztát főznénk), majd hagyjuk teljesen hidegre hűlni. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd minden összetevőt összegyúrunk, megdagasztjuk egy jól gyúrható tésztává. Hűtőben pihentetjük (minimum 1 órát, de volt már hogy egy egész éjszakát pihentettem). Majd ujjnyi vastagra nyűjtjuk, kissé bevagdaljuk (bekockázzuk) a tetejét, kiszaggatjuk, megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése