RSS

Pages

2013. január 29., kedd

Narancsos-fűszeres kacsa

Ezt készítettem el karácsony másnapjára a vendégeinknek, és sikert arattam vele. Igaz a szósz kicsit sok lett, így került a fagyasztóba belőle, de azért így ahogy van az eredeti receptet írom le.

Egy 2,5 kg-s kacsa (lehet hogy ha nagyobb a kacsa, akkor nem is olyan sok a szósz), 10 narancs, 2dl narancslé, 1 rúd fahéj, 1 csillagánizs, 1,5dl szójaszósz, 4-5 ek barnacukor, csili (elhagyható)

A kacsát 180 fokon kb 2 órát elősütjük. Időnként a saját zsírjával locsoljuk. Közben elkészítjük a mártást. A narancsokat megpucoljuk, és a hártyát is leszedjük. Egy lábasba tesszük és a narancslével összeforraljuk. Pürésítjük, hozzáadjuk a szóját, cukrot és fűszereket. Addig forralni míg felére fogy a szósz. Ha elkészült, a kacsát áttesszük egy másik tepsibe (leszedjük a zsírja fölül) megkenjük vele a ropogósra sült kacsát és 10 perc alatt magas hőfokon rápirítjuk a mártást a kacsára. A maradék mártást kínálhatjuk tálaláskor mellé.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése