RSS

Pages

2013. január 29., kedd

Karamellás sajttorta




Kell egy 22-24cm átmérőjű forma, kivalajzva (oldalán is), de lisztezve csak az alján. Sütőt előmelegítjük 175 fokra. 2dl liszt, csipet só, 1/2 dl kristálycukor, 1/2 teáskanál vaniliás cukor, 1 tojássárgája és 150g szobahőmérsékletű margarin. Ezt gyors mozdulatokkal szinte morzsolva összedolgozzuk, majd a formába nyomkodjuk. 100 g apróra vágott pecan diót vagy rendes diót szórunk rá, és belenyomkodjuk a tésztába (el is hagyható). 20 percig sütjük a sütőben, majd kivesszük. Ezalatt 200g Philadelphia krémsajtot (vajkrém - ami original, natúr...sótlan..) habverővel levegősre verjük, majd 3 nagyobb tojást is elkeverünk habverővel benne. Ezalatt egy lábosban 3 dl cukrot karamellizálunk, megfolyósítunk, ügyeljünk rá, hogy ne égjen meg. Majd újra habverőzés közben hozzácsorgatjuk a krémsajtos masszához az olvasztott cukrot...egyből elkezd ugye megkeményedni, így én a végén még merülőturmixxal is átkevertem, hogy sima folyós legyen. Ráöntjük a félig megsült tésztára, és 45-60 percre visszatesszük a sütőbe. A késpróba érvényes félig...nem szabad nagyon folyósnak lennie, de még kicsi maszatot fog a késen hagyni...kiszedjük, és fél órát hagyjuk hűlni a formában. Majd 100g keserű csokit összeolvasztunk 1/2 dl tejszínnel, és ezt elosztjuk a tetején, majd így ahogy van, formástúl a hűtőbe tesszük... ha kihűlt, tálalhatjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése