RSS

Pages

2011. február 12., szombat

Diós zserbó (a nagy gáztepsihez)

Hozzávalók:
1dkg élesztő
1dl tej
1 teáskanál cukor
1/2 kg liszt
25 dkg margarin
csipet só
1 tojás
baracklekvár
cukrozott darált dió

Elkészítés:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Majd fél kg liszttel, a margarinnal, csipet sóval, és egy egész tojással elkeverjük ezt a felfuttatott élesztőt, és egy jól nyújtható tésztát gyúrunk belőle. Ha összeállt, fél órát pihentetjük, majd 3 egyenlő részre osztjuk a tésztát. Az első tésztagombócot kinyújtjuk a gáztepsi (nagy fekete) méretére, és a kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük. Majd megkenjük baracklekvárral, és vastagon megszórjuk cukrozott darált dióval. Majd újabb réteg tésztát nyújtunk rá, majd újból lekvár, és dió következik. Végül az utolsó tésztát is a tetejére nyújtjuk. Ezt a lapot megbökdössük villával, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, csokimázat készítünk a tetejére. Gőz fölött simára keverünk 15dkg rámát, 15dkg cukrot, 2 evőkanál tejet és egy csapott evőkanál keserű kakaót, majd rásimítjuk a sütemény tetejére. Ha megdermedt a csoki, szeletelhetjük is a zserbót.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése