RSS

Pages

2011. február 13., vasárnap

Csalánkrém (kenyérre)

Hozzávalók:
friss zsenge csalánlevelek
margarin
tömlős natúr sajt vagy natúr kockasajt (Medve)
fokhagyma

bors
piros kaliforniai paprika


Elkészítés:
A frissen szedett (nem felmagzott) csalánleveleket zubogó forrásban lévő vízbe tesszük 5 percre (így elveszti a csípős hatását). Kb úgy "összefonnyad" mint a spenót vagy sóska.
Ezt késsel apróra vágjuk. Beleteszünk 2 tömlős sajtot vagy egy doboznyi kockasajtot (natúr legyen). Egy kevés (kb egy evőkanálnyi margarint). Fokhagymát ízlés szerint (de 1-2 gerezddel nyugodtan). Sót, borst. Majd piros kaliforniai paprikát nagyon apró kockára vágva (ez kihagyható). Krémesre keverjük, és már kenhetjük is a kenyérre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése