RSS

Pages

2010. június 18., péntek

Túrós-szalonnás sztrapacska

Hozzávalók:
nyers krumpli,
só,
liszt,
friss túró,
szalonna,
fogyasztáskor ízlés szerint tejföl

Készítés:
Meghámozzuk, és apró lukú reszelőn lereszeljük a krumplit nyersen. Majd megsózzuk, és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy egy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk.
Majd vizet forralunk, amibe sót teszünk, és nokedli szaggatóval beleszaggatjuk az előzőleg összekevert tésztát. Ha kifőtt, leszűrjük, és jól kimossuk, lehűtjük.
Ezt követően egy mélyebb serpenyőben (én WOK-ban szoktam) enyhén húsos szalonnakockákat pirítunk saját zsírján. Ha már megpirult, rádobjuk a kifőtt "tésztát", és jól beleforgatjuk. Ezt követően rámorzsoljuk a túrót is, és ezzel is átmelegítjük! Ezt követően fogyasztható is! Ízlés szerint teszünk rá még tejfölt és sót (én csak akkor szoktam, mikor már tányérra rakom).

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése