RSS

Pages

2010. június 13., vasárnap

Juhtúrós karaj

Hozzávalók:
karajszeletek (ki mennyit szeretne enni),
juhtúró,
kevés valódi túró,
só, bors, kapor (vagy friss bazsalikom), kaporból is a friss a jobb,
pici szalonnacsíkok,
hagyma
ízlés szerint oliva bogyó is

Készítés:
A karajszeleteket kicsit kikloffolom (nem túl vékonyra), besózom. Egy tálba teszem a juhtúrót, a sima túróval, aprított kaporral, só, bors ízlés szerint. Majd a szalonnacsíkokat (vagy kockákat) kicsit megpirítom, és ezt is a túróhoz szórom. Összekeverem, esetleg a szalonna kisűlt zsírjából is mehet kicsi hozzá. Kenhető, de ne túl híg massza legyen! Ezt beletöltöm a karajszeletekbe. Először két oldalából kb 1-2 cmt felhajtok (be középirányba), majd felgöngyölöm. Ha van kis méretű tepsi, amibe szorosan egymás mellé tudjátok tenni a tekercseket, akkor nem kell kötözni vagy hústűzni sem. Ha kész vannak a tekercsek, kicsit meglocsolom oliva olajjal, vékony hagymaszeleteket teszek rá, és borsőrlőből borsot darálok rá. (Ínyencek, meg főleg akik a kapor helyett bazsalikomot tesznek a túróhoz, azok oliva bogyó szeleteket is tehetnek a túróhoz). Majd kb fél deci vizet öntök a húsok alá, lefóliázom, és 180-200 fokon először fólia alatt puhára párolom, majd leveszem a fóliát, és megpirítom. Hercegnő burgonyával tálalom. (De lehet sima petrezselymes krumplival vagy rízzsel is)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése