RSS

Pages

2010. június 13., vasárnap

Bólyi túrós (avagy lustarétes)

Hozzávalók:
50dkg túró
1 bögre (2,5-3dl) (továbbiakban mindent ugyanazzal a bögrével mérek ki) liszt
1 bögre porcukor
1 csomag sütőpor (15g)
10 dkg margarin
2 tojás
1 bögre tej
mazsola (elhagyható) én pl magozott meggyet szoktam helyette
1 csomag vaniliás cukor
reszelt citromhéj

Készítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A lisztet-porcukrot-sütőport összekeverjük egy tálban. A tepsi aljába 5dkg margarint elkenek (soknak tűnik, de kell ennyi), majd a lisztes-porcukros-sütőporos keverék felét beleszórom. Rámorzsolom a túrót, erre mazsolát (vagy meggyet) szórok, meghintem a vaniliás cukorral, és reszelek rá citromhéjat (minden szépen elosztva rétegesen legyen a tepsiben). Erre rászórom a lisztes keverék másik felét. A tojásokat a tejjel simára keverem (sima kézi habverővel, de akár villával is elég), és egyenletesen rálocsolom a süteményre. Végül rádarabolom a másik 5dkg margarint. Forró sütőben 40 percig sütöm.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése