RSS

Pages

2010. június 18., péntek

Rakott vagy más néven csúsztatott palacsinta

Készítünk egy palacsinta tésztát (1 tojás, víz, csipet só, 2-3 kiskanál cukor, liszt). Majd úgy sütjük meg a palacsintákat, hogy csak az egyik oldalát kell megsütni. Majd "kicsúsztatjuk" egy tepsire. Ezután megkenjük baracklekvárral, megszórjuk cukrozott kakaóporral, és darált dióval. Majd rácsúsztatjuk a következő palacsintát, és ezt így rétegezzük legalább 15-20 (de minél több annál jobb) rétegen keresztül. A tetejére lekvár, kakaó és dió kerül. Majd ha kész ez a rétegezett palacsinta "torta", akkor a sütőbe tesszük, és 150-180 fokon összesütjük, hogy jól összeérjenek az ízek. Mikor elkezd "illatozni", akkor már jó is! :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése