RSS

Pages

2014. november 27., csütörtök

Svéd fahéjas csiga

Hozzávalók:
 800g liszt, 5 dl tej, 50g élesztő, 1 dl cukor, 150g olvasztott margarin, 1/2 teáskanál só, 2 teáskanál kardamom

Töltelék:
150 g szobahőmérsékletű margarin, 1 dl cukor, 2 teáskaná lfahéj

Az élesztőt a langos cukros tejben felfuttatjuk (az összes cukrot ne tegyük a tejbe, maximum 2 teáskanálnyit), az összes hozzávalót géppel vagy kézzel dagasztjuk, majd duplájára kelesztjük. Ezt követően a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát lisztezett felületre borítjuk, és kb 2 cm vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük a margarin-cukor-fahéj keverékével, és felcsavarjuk. Ezután sütőpapírral bélelt lemezre kellő távolságra helyezzük őket egymástól, lekenjük egy felvert tojással, és megszórjuk egy csipet gyöngycukorral (fehér-durva szemű). Aranybarnára sütjük, aztán már csak győzzük kivárni, hogy meghűljön.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése