RSS

Pages

2014. november 27., csütörtök

Cukros tallérok - amilyen lekvárral csak megkívánod

Nagyon szeretem ezt az egyszerű süteményt, finom, kiadós vendégváró aprósütemény. Rendkívül nagy pozitívum az is, hogy a kész tésztát hengerekbe formázva még akár le is fagyaszthatjuk 4 hétig. Így ha váratlan vendégek jönnek, csak percsek kérdése hogy legyen egy kis kínálni való a kávéhoz.

Hozzávalók:
200g liszt
1 csipet só
2 teáskanál sütőpor
120 g puha vaj
220 g kristálycukor
1 tojás

kívülre apró szemű barnacukor

Az egészet lágy tésztává gyúrjuk, és 15 percet pihentetjük hűtőben, majd vékony rudakká formáljuk (elég nagyra növekedik egy-egy tallér a sütőben), megforgatjuk barnacukorban, fóliába tesszük, és visszatesszük a hengereket egy 10 percre a hűtőbe. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és a sütőlemezre sütőpapírt teszünk. A süteményrudakat kb 0,5-1 cm vastag szeletekre vágjuk, a lemezen kellő távolságra tesszük őket, és egy méjedést nyomunk újjunkkal a közepükbe. Végül ide cseppentünk egy kevés lekvárt mindegyik tallérra, és 8-10 perc alatt készre sütjük. Mikor még kiszedjük a süteményeket, enyhén lágyak, de amint hűlnek, pár perc alatt megkeményszik.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése