RSS

Pages

2010. december 4., szombat

Fanta szelet

Hozzávalók:
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál liszt
6 egész tojás
1dl étolaj
2 evőkanál kakaó
1 cs. sütőpor

A krémhez:
25dkg margarin
50dkg túró
2 csomag vaníliás cukor
25dkg porcukor

A mázhoz:
8dl Fanta üdítőital
2 csomag vaníliás pudingpor

Készítés:
A tojásfehérjékből kemény habot verünk a cukor folyamatos hozzáadásával, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, és lazán a lisztet, a kakaót, a sütőport és az olajat. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, ráterítjük a tésztát, majd mérsékelt sütőben megsütjük. A margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd a túróval jól összedolgozzuk. A megsült, kihűlt tészta tetejére simítjuk. A Fantát felforraljuk, majd megfőzzük benne a 2 zacskó pudingport, és a túrós krém tetejére kenjük. Amikor megdermedt, vizes késsel szeletelhetjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése