RSS

Pages

2010. december 4., szombat

Bögrés-mákos

Ma bögrés mákos süteményt készítettem, mely igen egyszerű, de nagyon ízletes is.

Hozzávalók:
1 bögre (kb 2,5dl) porcukor
1bögre mák (amit kimérés után kell megdarálni)
1 bögre étolaj
1 bögre tej
2 bögre liszt
2 tojás
sütőpor

Készítés:
A porcukrot habosra keverjük a 2 egész tojással. Majd hozzáadjuk fokozatosan folyamatosa keverés mellett az olajat, majd a tejet. Ezután hozzákeverjük a sütőporos lisztet, majd a darált mákot. Majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük (kb 20-30 perc - késpróba érvényes).
Házi sárgabarack lekvárral nagyon finom.
De sütés előtt tehetünk bele például meggyet is, sokat dob rajta.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése