RSS

Pages

2013. április 5., péntek

Francia rakott krumpli, ahogy én készítem

Hozzávalók: 6 db főtt tojás, nyers krumpli, só, kolbász, bacon és/vagy szalonna kockák, hagyma vékonyra szelve, tejföl, 1 nyers tojás, pici tej.

A 6 (ízlés szerint több vagy kevesebb) tojást megfőzöm, a hagymát vékonyra felkarikázom, a kolbászt kockázva megpirítom a baconszalonnával együtt egy serpenyőben, egy tálban 2 kis doboz tejfölt kikeverek egy nyers tojással, kb fél dl tejjel és sóval. A krumplit megpucolom, és vékony karikákra felszeletetem. Ha így mindent előkészítettem, akkor fogom a jénait, kiolajozom az alját, és zsemlemorzsát szórok az aljába. Jöhet egy réteg a szeletelt nyers krumpliból, ezt megsózom (minden rétegnél fontos a sózás, mert a krumpli elég sok sót felvesz). Ráaprítok (vagy szeletelem) 2 főttojást, majd szórok a karikázott hagymából rá, majd 1-2 kanálnyit a pirított szalonna-kolbász egyvelegből, és a szaftjából is. Végül meglocsolom a tojásos, tejes tejföllel. És így folytatom a rétegezést a kívánt mennyiségig. Lefedem a jénait, és 180 fokon puhára sütöm. Nagyon finom szafts lesz!! Jó étvágyat!

 ( a képen még nyers állapotban látható)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése