RSS

Pages

2010. május 7., péntek

Tejfölös cukini krémleves


Hozzávalók:
cukini (minél zsengébb, kisebb, annál jobb) (kicsiből 2-3db)
2 kisebb krumpli sűrítésnek
leveskocka
fokhagyma
víz (nem kell hogy ellepje)
tejföl

Készítés:
A cukinit meghámozzuk, kivesszük a magjait, majd felkockázzuk. Belekockázzuk a két kisebb hámozott krumplit is, majd öntünk rá vizet, beledobjuk a leveskockát, és az aprított fokhagymát, és puhára pároljuk. Ezután leturmixoljuk, majd ha túl sűrű lenne, akkor egy kis vízzel vagy tejjel higítjuk megfelelőre. Majd visszatesszük a tűzhelyre, és kb két evőkanál tejfölt simára keverünk benne. Ezzel is átforraljuk, majd tálalhatjuk is.
(A képen reszelt sajttal, póréhagyma szeletekkel és egy pár csepp balzsamecettel tálaltam)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése